Tips & tricks

Wil je thuis oefenen met de muziek die we in de lessen gebruiken? Of wil je gewoon een leuke salsa playlist opzetten tijdens het koken? Altijd al eens salsa schoenen willen kopen om op te dansen of op zoek naar een feestje? Wij proberen je te helpen.

Dans tips & tricks
Dans outfit

Jouw dans outfit

Wij raden je aan om te dansen in wat jij comfortabel vindt zitten. Dat kan dus je trainingspak zijn, maar ook een spijkerbroek. Hou er wel rekening mee dat je bij het dansen soms flink kan zweten, dus een stof die daar enigzins mee om kan gaan is aan te raden.

De beste dans schoenen

Dansschoenen heb je niet altijd gelijk nodig. Zeker Cubaanse salsa kan je prima op je gewone loop/gym schoenen of lage, goed vastzittende hakken dansen. Wil je toch graag van die mooie dansschoenen kopen? Dan vind je hieronder wat van onze favorieten:

Let op! Je hebt dansschoenen met suède en met leren zolen. Suède wordt vaak voor indoor gebruikt en leer voor outdoor. Op veel salsa feestjes zul je zien dat de vloeren vaak erg glad kunnen zijn, waardoor je met suède zolen heel snel uitglijdt. Onze persoonlijke tip is om leren zolen te kiezen.

salsa schoenen
Spotify playlists Salsa Cubana

Salsa & Son playlists

In onderstaande Spotify playlists vind je de muziek die wij in onze klassen gebruiken en die we zelf graag thuis opzetten.

Salsa feestjes

Wij raden je aan om zoveel mogelijk naar feestjes te gaan. Niet alleen omdat Salsa feesten de leukste soort feesten zijn, maar ook omdat het de perfecte manier is om alles wat je geoefend hebt in de praktijk te brengen. Vraag bij ons na waar er leuke feestjes zijn of volg Facebook groepen zoals de Leiden Cuban Salsa party of Dancing in Rotterdam.

Salsa feestjes